Jak zarabiać na fotografii kulinarnej? O kulisach swojej pracy opowiada Zuza Ploch

utworzone przez | gru 30, 2024 | Biznes za kulisami, Inspirujące biznesy, Praca w domu | 0 komentarzy

Jak zacząć zarabiać jako fotograf kulinarny? Jakich umiejętności potrzebujemy? Jakiego sprzętu? Z jakimi klientami będziemy pracować? Czy można to robić w domu? Czy fotograf kulinarny musi umieć gotować oraz jakie są możliwości dywersyfikacji, jeżeli chodzi o zarabianie na fotografii kulinarnej. Zapraszam na kolejny odcinek cyklu Kulisy pracy, w którym Zuzanna Ploch podzieliła się ze mną tajnikami pracy jako fotograf kulinarny.

Rozmowa z Zuzanną Ploch, fotografką kulinarną, skupia się na jej drodze zawodowej: od bloga kulinarnego do współpracy z markami spożywczymi. Opisuje ona proces nauki fotografii kulinarnej, różne źródła dochodu (współprace, warsztaty, sprzedaż zdjęć do agencji stockowych), a także niezbędny sprzęt i umiejętności. Zuza dzieli się także wskazówkami dla początkujących, w tym informacjami o swoim narzędziowniku dla fotografów kulinarnych, zawierającym przydatne materiały i szablony. Podkreśla znaczenie praktyki i znajomości fotografii ponad kosztowny sprzęt.

Naszej rozmowy posłuchasz tutaj:

 

 

Sposób na freelance bez stresu: dywersyfikacja

Pobierz darmową listę 40 pomysłów na dywersyfikację dla freelancera. Pomysły podzieliłam na 4 grupy:

  • praca z klientami
  • wynajem w małym biznesie
  • zarabianie na wiedzy
  • bycie twórcą
 

Pobierz bezpłatną listę i zbuduj dodatkowe źródło dochodu!

Zdjęcie Agnieszki Skupieńskiej
O autorce: Agnieszka Skupieńska

Z wykształcenia polonistka, ale nigdy nie pracowałam w szkole. Jako freelancerka zaczęłam pracować w 2009 roku, pisząc teksty na zlecenie. Teraz uczę innych, jak zarabiać, nie wychodząc z domu. Mam też swój sklep internetowy, w którym można kupić akcesoria barmańskie.
Sprawdziłam, że praca w domu może być sposobem na życie. I to na całkiem niezłym poziomie 🙂

Subscribe
Powiadom o
guest

0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments